Zamieszczone przez rafiki
Jak w tym kraju sprzedać auto z orginalnym dużym przebiegiem
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez rafikiwojtek617, cena też była? Bo w okolicy jak tylko widzę jakieś auto z kartką to cała lista wyposażenia łącznie z dywanikami nawet a o cenie ani słowaPozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez beavisoZamieszczone przez HubeeMam kolege, co 6-7 tys. km w roku robi.
Rolka mojej żony przejedzie przez rok może 3kkm... I to jedynie dzięki temu, że w weekendy sam przejeżdżam nią kilkanaście kilometrów...
Komentarz
-
-
podłącze się bo jak widzę przebieg u mojego Tatka z całym szacunkiem ale on będzie musiał na korektę pojechać ale żeby mu dobili kilkadziesiąt tysięcy. I porównanie ja mam octe z 99 kupiona od Niemcaw 2011 z przebiegiem 189 tys teraz 316 tys a Tatko dla porównania skoda z końca 2010 nówka sztuka z salonu obecnie 48 tys hmmm da się
Komentarz
-
-
Temat rzeka... na allegro każda octavia ma max 180kkm.. i takie idą jak świeże bułeczki. Jak kupowałem swoją drugą już octavię to miałem przez dłuższy czas "podgląd" na oferty w internecie to uczciwi ludzie sprzedawali auta kilka miesięcy...VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Przy rozsądnej cenie to nawet auta z dwójką na początku stanu licznika się szybko sprzedadzą.
19-letniego Golfa ~230kkm sprzedałem w tydzień, 10-letnią Octavię ~220kkm sprzedawałem 1,5m-ca a 11-letnią Avensis ~210kkm w tydzień. Grunt to rozsądna cena i stan - cyferki licznika schodzą wtedy na drugi plan.
Komentarz
-
-
Czasy są takie, że większość sprzedających chce kupca w konia zrobić.
Uczciwość i szczerość są teraz w "cenie" i często po krótkiej rozmowie można wywnioskować czy sprzedający to cwaniak. Więc jak chce się znaleźć fraj...ra to ciężko sprzedaż, jak warunki są w granicach rozsądku to i kupiec się znajdzie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaciezabCzasy są takie, że większość sprzedających chce kupca w konia zrobić.
Uczciwość i szczerość są teraz w "cenie" i często po krótkiej rozmowie można wywnioskować czy sprzedający to cwaniak. Więc jak chce się znaleźć fraj...ra to ciężko sprzedaż, jak warunki są w granicach rozsądku to i kupiec się znajdzie.
Komentarz
-
-
A ja się pochwalę, że swoją Vectrę C z 2006 i z przebiegiem 220 kkm sprzedałem po tygodniu od ogłoszenia na otoszroto za cenę o nie mniej jak 30% wyższą od średniej rynkowej (23k, podczas gdy średnia to 17k, a ubezpieczalnia dawała 15k). Do teraz nie wierzę, że tak łatwo to poszło. Sprzedawałem przed miesiącem.
Grunt to krajowy egzemplarz, dobry stan techniczny, czarno na białym co było robione w aucie (a było sporo i nie było lipy), no i nie bieda-wersja, tylko ładna sztukaNo i z fotkami się postarałem - ładne ujęcia, dobre światło, oczywiście pełna rozdzielczość na maila dla potencjalnego nabywcy zanim przyjedzie oglądać naocznie.
Wystawiłem za 24.5k, żeby nie dzwonili oglądacze i pierdoły. Dałem opis bardzo szczegółowy, miałem 3 konkretnych zainteresowanych, którzy dość już mieli "perełek", "okazji", "igieł" itp. Przebieg 220 kkm ich nie odstraszał, cena też nie bardzo jak widać. Liczył się stan techniczny i atrakcyjność pojazdu. Kupujący wiedział gdzie zajrzeć i o co pytać, znał się na rzeczy i na specyfice modelu oraz silnika. I na takich kupców liczyłem. On odjechał zadwolony, a ja również, że szybko i sprawnie otrzymałem 7k więcej od sąsiada, który tydzień wcześniej sprzedał również Vectrę C, z tym samym silnikiem i z bardziej funkcjonalnym nadwoziem kombi, do tego z mniejszym przebiegiem, za 16k. Ale ona była brzydka, a on napisał, że "bezwypadkowa", choć przez miesiąc przed sprzedażą stała u blacharza...
M.666 4U
Komentarz
-
-
beaviso,
Reguły nie ma. Trzeba mieć po prostu trochę szczęścia na odpowiedni zbieg okoliczności, czyli ty akurat sprzedajesz, a ktoś inny czegoś takiego szuka. Wystawiając trzeba się po prostu uzbroić w cierpliwość i tyle, można sprzedać w tydzień lub w pół roku. Wiadomo rzetelny opis i uczciwa cena to podstawa, ale musi być popyt.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
Hmm adaś ma 100% rację - musi być koincydencjamomentu chęci kupna i sprzedaży konkretnego auta...
Np. ja trochę czasu wystawiam swoją i pomimo pełnego opisu w ogłoszeniu na forum plusów i minusów - cisza...
Może coś doradzicie co zmienić dodać usunąć?
Uprzedzając pytania "dlaczego" sprzedaję... z racji iż mam swoją działalność to często trzeba zainwestować w firmę (w sprzęt) aby zarabiała a te zabawki "trochę" kosztują ale zarabiają a auto można w każdej chwili kupić kolejne.
Tak więc czas posiadania auta u mnie jest zmienny - zależny od sytuacji firmowej...
Pzdr
J.K.
Komentarz
-
-
Cena/rocznik/przebieg realny/stan to jest kryterium.
A mnie ciagle dziwi, ze nikt nie pisze: Hej kupilem O2, ma 350kkm, albo 430kkm czy tam 580kkm :twisted:
Kupowalem uzywki i haslo przebieg malo wnosilo, raczej ogolny stan. Tak samo sprzedalem auto gdzie w ogloszeniu bylo o 50kkm niz w realu, bo tak wynikalo z papierow i goscia tez to nie ruszylo :lol:
Komentarz
-
Komentarz